Looking for expert guidance to design your

Leave your information and we will call you to book your preferred consultation slot

Please enter your Full Name
Please enter your Email ID
Please enter your Mobile Number
Please enter your Pincode

In the studio of Sanjay Puri Architects

  • Interior Design
By Bindu Nair
3 min read
Oct 26, 2016

 

Sanjay Puri Architects’ office space in South Mumbai combines a neutral palette with exposed concrete walls
 

The office of Sanjay Puri Architects in South Mumbai’s Mahalaxmi area is a three level structure that has been made by converting an existing 40 year old factory shed. The original pitched roof of the factory shed has been retained.

The external walls with small windows were stripped away, to give way to floor to ceiling glass windows overlooking large trees. These provide ample natural light indoors.
 

Inside, a neutral material palette was used that included exposed concrete walls, a polished concrete floor, raw sound insulation boards and cement boards. This is punctuated with elements of color & graphics that break the monotony of the material palette.
 

On the ground floor, the reception area has been designed out of a sunken seating space made of concrete. The first floor ceiling is made of corrugated steel and is supported by suspended wooden trays at different heights and angular exposed air conditioning ducts. Suspended trays in wood create indirect lighting on the first floor while suspended linear light fixtures constitute the lighting on the 2nd floor. The work areas are designed with an open-office theme in mind, with large multifunctional discussion tables that double as storage spaces.
 

A view of the interiors of the studio space from the outside.
A view of the reception and staircase from the entrance.

Architect Sanjay Puri’s work desk overlooks a tree-lined view of the street.

The staircase adjoining the reception area.
The common work area at Sanjay Puri Architects.
The common areas in use elements like colour and graphics to break the monotony of the material palette.
A view of the ceiling from the first floor.
The common passage in the studio uses elements like colour and graphics to break the monotony of the material palette.
The architect’s work desk.
rounded-rectangle.jpg

Want to get a beautiful home makeover of your own?

Let’s talk

Similar Articles

Looking for expert guidance to design your

Leave your information here and receive a consultation with our interior design experts.

Please enter your Full Name
Please enter your Email ID
Please enter your Mobile Number
Please enter your Pincode