Looking for expert guidance to design your

Leave your information and we will call you to book your preferred consultation slot

Please enter your Full Name
Please enter your Email ID
Please enter your Mobile Number
Please enter your Pincode

In the studio of Google London

  • Interior Design
By Pragnya Rao
4 min read
Mar 06, 2017

A look into the quirky and fun-filled interiors of Google's office in London

 

We have always championed the cause of a creative workplace. Hence the constant, almost-territorial-kind-of-defence against anything that threatens to pigeonhole us inside stereotypical workspaces. And that’s why when we look at Google’s super HQ at Central Saint Giles, London, to us – it is simply workspace redefined. The 1,60,000 sq ft HQ covers an amazing variation of floors including the main reception, a Lala library, gymnasium, cafés and restaurants, a town hall and many other trinkets, all with far reaching panoramic views of London’s skyscape.

 

Here, whimsical meets wizardry, Disney meets design, and passion meets play. Lee Penson founder of PENSON, that designed this workspace says, “It’s all about human beings and that’s it! Think sunken snugs, comfort, fun, comfy slippers, squishy carpets, cushions, daybeds, nice fresh food, gardening, vegetables, health, visual stimulation, relaxation, exercise, fresh air and you’ll get what it’s all about as HQ.”

 

There are a bunch of inventions too, like the Secret Gardens, Allotments, Google Green, Google Park and Granny’s Flat. A few metres into the lobby, you realise that you are in a surreal workspace and not the usual office block. Visual fun, and unique un-themed concepts dominate the interiors. Granny’s flat for one - is furnished with chintz-y finishes complete with rocking chairs and cosy vintage furnishings so it really feels as if you are sitting around at your granny’s with a cup of tea, instead of being in your usual white meeting room. And you can even indulge in a bit of workplace bonding over growing root vegetables and herbs – how is that for aiding internal collaboration? Fabulous, we think.

The boardroom finished in floral wallpaper and tufted wall covering is a departure from regular boardroom décor.
The cafeteria is modelled after a rustic farmer’s market.
Granny’s flat with its chintz and rocking chairs replicates your grandmom’s living room, in stark contrast of plain white meeting rooms.
A cheeky take on the steering wheel of a ship, the door handle reads, “Do not turn to open”.
The Lala word library with an oversized semi-circular sofa with bookshelves along its periphery.
This green breakaway room is a homage in tufted velvet is a homage to British pub booth design.
The boardroom furnished with floral wallpaper.
Space on the rooftop garden is allotted to employees to grow vegetables and herbs.
rounded-rectangle.jpg

Want to get a beautiful home makeover of your own?

Let’s talk

Similar Articles

Looking for expert guidance to design your

Leave your information here and receive a consultation with our interior design experts.

Please enter your Full Name
Please enter your Email ID
Please enter your Mobile Number
Please enter your Pincode