Looking for expert guidance to design your

Leave your information and we will call you to book your preferred consultation slot

Please enter your Full Name
Please enter your Email ID
Please enter your Mobile Number
Please enter your Pincode

A new restaurant in Mumbai designed to be socially and environmentally conscious

  • Food
By Neena M Malhotra
4 min read
Jul 12, 2019
A new restaurant in Mumbai

Riyaz Amlani’s new restaurant is flooded with natural light and decked to resemble a plant conservatory

 

Palladium, the rambunctious shopping mall in central Mumbai, has a new restaurant that’s gaining popularity for a variety of reasons—yes, the menu is one. Ishaara also happens to be one of a handful of eating establishments that have invested in differently-abled staff to serve its customers. Set up by Prashant Issar and Anuj Shah of Stratix Hospitality in collaboration with seasoned restaurateur Riyaaz Amlani, Ishaara features a generous pan-Indian menu with a kick of fusion. Consider these as samples: Chandni Kababs in Shah Jahan style, John Dory with a Rajasthani spin, to Gajar ka halwa crumble and boondi ladoo ice cream.

Seating area at the new restaurant in Mumbai
Teak wood, natural veneers and vintage cane chairs characterise the cosy seating accented with linen upholstery in nature inspired hues of mustard yellow, rust and green.
The private dining area
The private dining area at the far end of the eatery is accented with a large bespoke botanical printed wallpaper. Alongside are natural plants to complete the restaurant set within a conservatory.
the bar counter at the new restaurant in Mumbai
The bar back display rack behind the chaat counter is created with raw metal sheets left in their natural finish.

The waitstaff, which includes folks with speech-and-hearing impairments, have been trained to serve customers through sign language. The sense of conviviality at Ishaara is also because of the décor by interior designer Minnie Bhatt. The restaurant is flooded with natural light and decked to resemble a plant conservatory. Bhatt has used dramatic bespoke botanical wallpaper to really drive home the idea in the restaurant’s private dining area and with real greens everywhere else. “We filled up the space with indoor plants and the natural finishes lend themselves to this central thought. The indoor facing facade is an abstraction of a tree form, created in powder coated stainless steel and bevelled glass pieces,” she adds. Teak wood furniture with natural veneers, accented with linen upholstery in mustard yellow, rust and more green all lend themselves to giving a sense of welcome, lightness, and most importantly, inclusivity.

rounded-rectangle.jpg

Want to get a beautiful home makeover of your own?

Let’s talk

Similar Articles

Looking for expert guidance to design your

Leave your information here and receive a consultation with our interior design experts.

Please enter your Full Name
Please enter your Email ID
Please enter your Mobile Number
Please enter your Pincode